BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OTP mentette meg a BUX-ot

Az OTP egyedült pluszba húzta a BUX-ot. A javuló nemzetközi hangulatban csak a bankpapír tudott jelentős emelkedést felmutatni a hét utolsó napján.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 0,2 százalékot erősödött pénteken, 23 712,4 pontra.

A vezető részvények vegyesen teljesítettek. A Mol és a Richter esett, az OTP és a Magyar Telekom erősödni tudott.

A Richter 0,4 százalékot esett 37 705 forintra. A Mol 1,13 százalékos mínuszban búcsúzott a héttől, 23 230 forinton.

Összeomlott az árutőzsde, de tényleg nincs elég olaj

Az olaj árfolyama nagyot esett ezen a héten. Csütörtökön közel 10 százalékkal került lejjebb a nyersolaj hordónkénti ára.

A Magyar Telekom 0,2 százalékot erősödött 559 forintra. Az OTP húzta fel az indexet: 1,85 százalékos erősödéssel 6 340 forinton zárt.

Az Egyesült Államok vezető indexei jól teljesítenek. A Dow Jones 1,3, a Nasdaq és az S&P-500 1,4 százalékos emelkedést mutat.

Áprilisban több munkahely létesült az USA-ban, mint az elemzők várták: 244 000-rel többen dolgoznak, amely a legnagyobb havi emelkedésnek számít 2010 májusa óta. A Bloomberg elemzői konszenzusa 185 000-rel több foglalkoztatottra számított. Azonban a munkanélküliségi ráta 9 százalékra emelkedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.