BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vitték a magyar adósságot, mint a cukrot

Jól fogytak a 3 hónapos (91 napos) kincstárjegyek az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) keddi aukcióján, a hozam is alacsony szinten alakult.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 3 hónapos diszkont-kincstárjegyeket értékesített a tervezett, 50 milliárd forintos értékben. Az elsődleges forgalmazók 127,24 milliárd forintnyi adósságpapírra nyújtották be igényüket, ám az adósságkezelő nem emelte meg a tervezett eladási szintet.

A minimális hozam 5,89, a maximális hozam 5,93, az átlagos hozamszint 5,91 százalékon alakult. A hozam 1 bázisponttal alacsonyabb az előző, hasonló futamidejű kibocsátáson kialakult átlaghozamnál.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa hétfőn tartotta kamatdöntő ülését, és nem változtatott a 6 százalékos irányadó rátán. A kialakult hozamszintből – huzamosabb ideje – az látszik, hogy a piac nem áraz jegybanki kamatemelést a következő hónapokra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.