BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A következő két nap kritikus lehet

Az amerikai részvénypiac vezető indexei a nap legnagyobb részében oldalaztak, de a zárás felé közeledve rosszkedv lett úrrá a piacon.

Szerző: Tradenet Global

Ez főként Bernanke beszédének köszönhető, aki lerontotta az amerikai gazdasági kilátásokra vonatkozó előrejelzéseit. A lassulást ismeretlen tényezőknek tulajdonította, de 2013-ra már bővülést vár. Bernanke szerint sok a bizonytalanság, de a Fed szerint a talpraállás lassulása ideiglenes hatások miatt van. A 2011-es növekedési ráta 2.7% és 2.9% között várható, vagyis alacsonyabb a korábbi 3.1%-3.3%-os becslésnél. A Bizottság változatlanul hagyta az irányadó kamatlábat, így az továbbra is 0.25%-os történelmi mélyponton tartózkodik.

Néhány szakértő szerint szerdán csalódtak a kereskedők, amiért nem lesz újabb mentőcsomag az amerikai gazdaságnak, hiába is rosszak a gazdasági adatok. Egy kereskedő szerint csak akkor kerülne szóba egy harmadik élénkítő csomag terve, ha a gazdasági adatok tartósan nem javulnak, és a piac további 15%-kal esne.

A következő két nap kritikus lehet a piac jövőbeli iránya szempontjából. Az S&P 500 index kitörheti az 1300 pontot, vagy letörheti az 1270-es szintet. Bármelyik is történjen, az jó jelzés lehet a következő hónapok irányáról.

Csütörtökön az új lakóingatlanok értékesítési adatai és a friss munkanélküliek száma jelenik meg. Mindkettő olyan területet érint, mely nagy viharokat élt át az utóbbi időben – az ingatlanpiacot és a munkaerőpiacot. A becslések szerint 413 ezer új munkanélkülire számíthatunk a múlt hétről, ingatlanfronton pedig várhatóan 305 ezer új lakóingatlant vettek át új tulajdonosaik. Céges jelentésekben az Oracle (ORCL $32.20) és a Lennar (LEN $18.10) ingatlantársaság lehet érdekes. Egyéb ma jelentő papírok a CAG, RAD, FINL, MU, TIBX, és a HRB.

S&P500 (SPY)

A vevők és eladók között a következő hónapok irányáért folyik a harc. Egyik csoport 130 fölé, másik 126.50 alá szeretné tolni az indexet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.