BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Milyen forintpálya várható ma?

Szerda reggel a forint 267,07/euró volt vételi oldalon, hajszállal jobb a keddi késői 267,10/eurónál. A forint pályáját ma is az euró helyzetét nehezítő fejlemények határozzák meg.

A svájci frankkal szemben 220,83/franknál tartott középárfolyamon (220,56-221,15/frank vételi-eladási árfolyamon), 0,02 százalékkal gyengébben a kedd estinél. Száz japán jen 231,80 forintot ért középárfolyamon (231,49232,12-forint vételi-eladási árfolyamon), 0,15 százalékkal többet, mint kedd este.

Csakúgy, mint a térségi és más, kockázatosabb valutákét általában, a forint pályáját is az euró helyzetét nehezítő fejlemények határozzák meg: az óvatosság, a kockázatkerülés részint a második félévi világgazdasági kilátások miatt, részint a görög államadósság-válság fordulatai. Szerdán a forint várhatóan megtartja a keddi hangulatjavulás hozta erősödést, és támogatja a javuló adósságpályakép és az a kilátás is, hogy idén az elemzők szerint már nem várható kamatcsökkentés a Magyar Nemzeti Bank részéről - írta elemzők véleményét idézve szerda reggel a Dow Jones hírügynökség.

A forint kedd este 0,24 százalékkal jobb, a cseh korona 0,48 százalékkal rosszabb, a lengyel zloty 0,16 százalékkal jobb volt a hétfő estihez képest az euróval szemben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.