BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elszakadt a cérna: Történelmi mélyponton a forint is

A nemzetközi befektetői hangulat egyértelműen negatív, és a kockázatkerülés hatására a feltörekvő devizák gyengülnek, valamint a menedékdevizának tekintett frank erősödik.

Előbb az euró, később a forint is történelmi mélypontra került a svájci frankkal szemben. A pénz- és tőkepiacokon széleskörű kockázatkerülés lett úrrá, az európai vezető tőzsdeindexek jeltős esést mutatnak.

A svájci frankot 228 forinton is jegyezték a bankközi devizapiacon, és az euró/frank kurzus 1,17-es szint alá süllyedt. A forint historikus mélypontja korábban hajszállal 228 alatt, az euróé pedig 1,18 felett alakult a svájci frank ellenében. A svájci frankot reggel még 222 forint alatt jegyezték.

A forint 264-es záróárfolyamról 266 fölé került az euróval szemben, közel 1 százalékot gyengült. A lengyel zloty és a román leg 0,6 százalékot esett a közös európai deviza ellenében.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A nemzetközi piacokon kedvezőtlen hangulat uralkodik, mert újabb európai ország került a figyelem középpontjába. A piacok Olaszország miatt aggódnak, és mérete miatt már nem tudnának mentőövet dobni neki. Közben a Financial Times úgy értesült, hogy Görögország részleges csődjét is elfogadnák az EU vezetői.

A biztonságos menedéknek tekintett svájci frank széleskörűen erősödött a kockázatkerülés közepette.

Az angol FTSE-100 index 1, a német DAX index 2 és a francia CAC-40 index 2,18 százalékot esett. Az irányadó Stoxx Europe 600 index 1,28 százalékkal került lejjebb.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.