BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ketyeg a stopper - Washington az utolsó pillanatig feszíti a húrt

A befektetők egyre inkább aggódnak az Egyesült Államok közelgő fizetésképtelensége miatt, és a biztonságos menedéknek hitt aranyat és devizákat vásárolják, és különféle derivatívákkal is igyekeznek a piaci esésre fogadni.

Szerző: Tradenet Global

A nemesfémek váratlanul nagy erőt mutattak, az arany 1612 dollárra emelkedett, és már 14%-os éves hozamot tud felmutatni. Az ezüst 40.36 dolláron zárt, ez 31%-os hozam az év elejétől. Résen kell lennünk a piaci fordulatra. Ha az USA tényleg fizetésképtelenné válna, a felháborodás és a félelem hulláma a globális piacokon is végigsöpörne. Az USA-n pánik futna végig, a hitelezés pedig ugyanúgy befagyna, mint a válás sötét napjaiban. Ha viszont sikerül kiharcolni az adósságplafon emelését, az megnyugvást és piaci emelkedést hoz majd.

A részvények hétfőn gyengébben muzsikáltak, aminek elsődleges oka az, hogy a kongresszusi vezetők még mindig nem tudtak dűlőre jutni az adósságplafonról. Obama elnök emelni szeretné a szövetségi bevételeket, elsődlegesen a jómódúak adókedvezményeinek eltörlésével. A republikánusok hallani sem akarnak adóemelésről, és inkább a kormányzati kiadások még drasztikusabb megnyirbálásával szeretnének célt érni. Ha augusztus másodikáig nem születik megállapodás, az Államoknak nem lesz pénzük kifizetni a dolgozóikat és egyéb költségeiket. A tőzsdei kereskedők között egyre elterjedtebb az a vélemény, hogy a Fehér Ház az utolsó pillanatban fogja megoldani a problémát.

A technológiai szektor volt az egyik legerősebb ágazat, mely főleg az Apple (AAPL $398.50) erőfitogtatását élvezte, mely először lépte át napon belül a 400 dolláros határt. A részvény idén eddig 20%-nál is többet emelkedett, és csupán 13%-ra van attól, hogy az Exxon Mobil (XOM $84.57) olajtársaságot letaszítsa a világ legnagyobb cégének kijáró trónról.

Ma is az adósságplafon hírei lesznek középpontban. Emellett a kereskedők a fogyasztói bizalmi adatokra és az új építésű lakóingatlanok forgalmára fognak figyelni. A nyitás előtt a 3M (MMM), a UPS (UPS) és a Hershey (HSY) jelent. Tegnap a zárás után megismertük a Netflix (NFLX) jelentését, a részvény 10%-ot esett ennek hatására. A cég túlteljesítette a profit-előrejelzéseket, de forgalom terén elmaradt a nagy meglepetés. A cég a harmadik negyedévre a vártnál is visszafogottabb várakozást tett közzé. A jó meglepetést a Broadcom (BRCM) jelentette, részvényenkénti 72 centes profitjával a várt 64 helyett. A részvény +8%-ot ugrott. A Baidu (BIDU) +6.5%-kal került feljebb.

S&P500 (SPY)

A piac döntési pont előtt áll. Ha kitöri a 135.70-es szintet, feltételezhetően eléri és kitöri a 137.18-as szintet is. Ha esés irányába indul a piac, 132 pont környékén számíthatunk a 20 és 50 napos mozgóátlagok támaszára, majd az utolsó támasz 129.50-es szintjére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.