BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pánik után megnyugvás a magyar állampapíroknál

Pénteken jelentősen ugrottak a magyar államkötvények hozamai a kedvezőtlen globális hangulatban, azonban ezen a héten már kedvezőbb irányba mozdultak el a hozamok.

„Pánikszerű eladásokkal tarkított kereskedési napon volt túl az állampapírok másodpiaca pénteken” – írta Kondrát Zsolt. Az MKB Bank vezető közgazdásza hozzátette, „a likviditás továbbra is rendkívül alacsony, a gyengülés mögött nem volt nagy forgalom”. A CIB Bank elemzői azt emelték ki, hogy a 10 éves benchmark utoljára január első felében volt 8 százalék fölött.

A 10 éves államkötvények hozama a másodlagos piacon pénteken 7,69 százalékról 8,09 százalékra emelkedett. Az 5 éves állampapíroké 7,45 százalékos szintről 7,84 százalékra ugrott fel.

Ezen a héten már lefelé mentek az államkötvények hozamai, hátfőn és kedden mérsékelten, szerdán jelentősebben. Hétfőn a 10 éves állampapírok hozama 8, kedden 7,8 százalékon alakult. Szerdára 7,75 százalékra tolódtak le a hozamok a Bloomberg adatai szerint.

Az 5 éves állampapírok hozama hétfőn 7,78, kedden 7,76 százalékon alakult, és szerdán tovább csökkent 7,55 százalékra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.