BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elemző: Ma is nyomaszthatja a forintot a leminősítési spekuláció

A forint péntek délelőtt is szenved. Az eurót ismét 300 forint felett jegyzik a bankközi devizapiacon.

„Miközben a világ tőzsdéi óriási szárnyalásban voltak tegnap, a forint gyengélkedett a leminősítéssel kapcsolatos spekuláció közepette. A nemzetközi széljárással azonban sokáig nem tudunk szembe menni, így végül a forint is erősödött, bár jókora alulteljesítésben van a régióhoz képest” – vélekedett napi devizapiaci elemzésében Kovács Mátyás, a Raiffeisen Bank közgazdásza.

A kötvénypiaci hozamok feljebb tolódtak, az ÁKK 12 hónapos DKJ aukciója pedig besült, miután a meghirdetett 40 milliárdos mennyiségnél kevesebb ajánlat érkezett, amelyből a kibocsátó egyet sem fogadott el – tette hozzá.

„A leminősítési aggodalmak a mai napon is nyomaszthatják a forintot, miközben a nemzetközi hangulat lesz alapvetően meghatározó. Az optimizmus egyelőre kitart, így az erősödésnek állhat a zászló, de a globális szentiment támogatása nélkül akár újabb mélypontok is jöhetnek” – mutatott rá.

A forint a reggeli 298-as árfolyamról délelőtt 300,5-ös szintre esett az euróval szemben. A hazai deviza közel 1 százalékot esett péntek délelőtt, miközben a nemzetközi befektetői környezet mérsékelten kedvező.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.