BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Orbán bejelentése nem tehetett jót az OTP-nek" - 4 százalékot esett a papír

Kedvezőtlen nemzetközi hangulatban több mint 4 százalékot esett az OTP részvények árfolyama.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe 1,5 százalékos esést mutat hétfő délelőtt. A BUX 239 ponttal került lejjebb, 15 536 pontra.

Az OTP több mint 4 százalékot zuhant, 3110 forintra. Orbán Viktor miniszterelnök ma újságíróknak elmondta: az állam átveszi a megyei közgyűléseknél eddig felhalmozódott mintegy 180 milliárd forintnyi adósságot is, amelynek rendezéséről, esetleges átütemezéséről tárgyalások kezdődnek a hitelezőkkel, azaz a bankokkal.

"Alapvetően a kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat miatt esik az OTP részvények árfolyama, azonban Orbán Viktor bejelentése sem tehetett jót a bankpapírnak" – mondta Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank közgazdásza.

Az elemző hozzátette: az OTP teljes hitelállományának 4,7 százaléka önkormányzati kötvény.

A többi blue chip kisebb esést mutat. A Mol 1 százalékos mínuszban áll, 14 755 forinton. A Richter 0,85 százalékkal került lejjebb, 29 755 forintra.

A Magyar Telekom szerény, 0,2 százalékos emelkedéssel a legjobban teljesítő blue chip, 490 forinton jegyzik.

Az európai tőzsdeindexek is szenvednek: a német DAX 3, a francia CAC-40 és az angol FTSE-100 index 2 százalékos esett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.