BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brutálisan drágán keltek el a magyar államkötvények

Magas, három-négyszeres túljegyzésre a másodpiaci közelében lévő, az előző aukciónál azonban magasabb hozammal értékesített 3-, 5- és 10 éves kötvényeket az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtökön megrendezett aukcióján.

Az októberi csökkenés-ingadozás után visszatért az aukciós kereslet, és az adósságkezelő a 3- és az 5 éves kötvényből megemelte az értékesítést. A 10 évesből a több mint háromszoros kereslet ellenére a meghirdetetett mennyiséget értékesítette, valószínűleg kevesellte az árat, azaz sokallta a hozamot.

A 3- és az 5 éves kötvény átlaghozama 2009 szeptember vége óta először lépte túl a 8 százalékot, és a három kötvény hozama 2009 júliusa-augusztusa óta nem volt ilyen magas.

Az ÁKK a 3 éves lejáratú kötvényből megszokott 20 milliárd forint helyett csak 15 milliárdot hirdetett meg a mostani aukcióra, miután az előző, két héttel ezelőtti aukción az alacsony jegyzés miatt mindössze 15 milliárd forintot értékesített.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.