BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

KBC: El kell adni az MTelekom részvényeket

Eladásra javasolják a Magyar Telekom részvényeket a KBC elemzői. Valós kockázat a leminősítés, és a GDP is lassabban nő – vélekednek.

A Magyar Telekom részvényeket eladásra javasolják a KBC közgazdászai, mert a gazdasági növekedés lassul, és Magyarország elveszítheti befektetésre ajánlott hitelminősítői besorolását – írja a Bloomberg. A KBC elemzése szerint 460 forint lehet a Magyar Telekom „fair” értéke.

Pálffy Gergely és Piotr Janik úgy látja, kézzelfogható kockázata van annak, hogy Magyarország szuverén adósságának besorolását „bóvliba” minősítik, és folyamatosan lassulhat a GDP növekedési üteme, amely csökkenti a keresletet a távközlési szolgáltatások iránt.  A Magyar Telekom több mint 3 százalékot esett a BÉT-en szerda délutánra, 497 forinton jegyzik.

A Bloomberg beszámolója emlékeztet, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a múlt héten azt mondta, reális veszély, hogy Magyarországot leminősítik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.