BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

BÉT - Orbán ismét elintézte a mínuszokat

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 136,27 pontos csökkenéssel, 16.754,39 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,81 százalékkal gyengült.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője megjegyezte, hogy "nagyot romlott a hangulat a világban, ahogy egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy ezen a hétvégén sem lesz varázsütésre megoldva az európai krízis, így a csütörtöki esés még pénteken is folytatódhat". A szakértő hozzátette: "ráadásul az a péntek hajnali hír, hogy a britek mellett csak a magyarok nem támogatják a szigorúbb költségvetési szabályozást bevezető új EU-szerződést a forinton reggel nagyot gyengített, így félő, hogy a részvénypiacon is nagyobb kanállal mérik majd nekünk az eladókat".

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője szerint negatívan reagálnak a befektetők arra, hogy Magyarország kimaradt az uniós megállapodásból. Mivel az OTP a BÉT leglikvidebb papírja, így várhatóan a bankpapíron lesz a legnagyobb eladói nyomás.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 318,61 pontos, 1,85 százalékos csökkenéssel, 16.890,66 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 17,3 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen alakult az előző napi záráshoz képest; az OTP napon belül 6 százalékot esett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.