BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A piac bízik az IMF-megállapodásban - Jól kezdett a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 72,85 pontos emelkedéssel, 18.733,70 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,39 százalékkal erősödött.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője szerint a forint erősödése tovább folytatódik, és a befektetők továbbra is bíznak a Magyarország és az IMF közötti megállapodás létrejöttében. Ez pedig továbbra is kedvezően hat a magyar értékpapírpiacra. Ebben a hangulatban pozitív napra számít.

Mezei Ákos, a Buda-Cash Brókerház Zrt. üzletkötője hasonló
véleményt fogalmazott meg. Szerinte kifejezetten jól teljesítenek mind a külföldi piacok, mind a BÉT. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy mindemellett egy-egy negatív hír nagy piaci kilengéseket okozhat. Csütörtökre azonban pozitív nyitást vár a BÉT-en.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 188,83 pontos, 1,00 százalékos csökkenéssel, 18.660,85 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 11,0 milliárd forint volt, a vezető részvények a stagnáló Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.