BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Orbán-Barroso meccs jót tett a piacnak

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 89,87 pontos emelkedéssel, 18.939,55 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,48 százalékkal erősödött.

Csáky Attila, az UniCredit Bank Hungary kereskedési igazgatója pozitív nyitásra számít elsősorban a keddi Orbán-Barroso találkozó kedvező visszhangja alapján.

A szakember elmondta, hogy a forint is jelentősen erősödött, 297 közelébe jutott az euróval szemben, utoljára tavaly októberben járt ezen a szinten. Ebben a hangulatban pozitív napra számít, és úgy véli, hogy az OTP felülteljesítő lehet a régió bankpapírjaival szemben. Hozzátette, hogy az euró dollárral szembeni erősödése szintén hozzájárulhat a pozitív hangulathoz.

A BUX 169,19 pontos, 0,89 százalékos csökkenéssel, 18.849,68 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 16,2 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.