BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Beborult a kép a múlt heti ralli után

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 190,72 pontos csökkenéssel, 19.095,43 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,99 százalékkal gyengült.

Kuti Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint gyengébb kezdést követően délutánra talpra állhat a piac, és akár pluszba is átfordulhat a BUX.

Kicsit "beborult a kép a múlt heti ralli után", a görögországi fejlemények ismét elbizonytalanították a befektetőket, emiatt mínuszos nyitás várható a BÉT-en és az európai tőzsdéken is - mondta az elemző. Hozzátette, hogy a nap várható eseményei - uniós csúcstalálkozó, makrogazdasági adatok, vállalati eredmények - is az óvatosabb kezdés mellett szólnak.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint is enyhén negatív hangulatban indul a hétfői kereskedés. "Bár észrevehető gyengülés még a forintnál sincs, úgyhogy a lehetőség adott, de hát minden nap várjuk a korrekciót, ami csak nem akar megérkezni, talán majd ha már nem várjuk ennyire” - fűzte hozzá.

A BUX 144,87 pontos, 0,76 százalékos emelkedéssel, 19.286,15 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 16,1 milliárd forint volt, a vezető részvények a Telekom kivételével erősödéssel zártak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.