BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megtalálta a magyar bankokat a Fitch

A Fitch Ratings hitelminősítő ügynökség pénteken közölte, hogy a magyarországi CIB Bank valamint a Kereskedelmi és Hitelbank hosszú távú adósbesorolását „BBB” kategóriába minősíti le „A-” szintről. A Fitch a további leminősítést valószínűsítő negatív kilátást tűzött a besorolás margójára.

Egyúttal a hitelminősítő a CIB, a K&H, az Erste és a Raiffeisen támogatási besorolását kettes szintre rontotta egyesről. A Fitch az MKB Bank kettes támogatási besorolását nem módosította, ugyanakkor negatív felülvizsgálat alatt tartotta. Az OTP Bank támogatási minősítése hármas maradt.

A bankok hitelbesorolása az ország minősítését tükrözi. Emlékezetes, a Fitch Ratings a múlt héten vonta meg Magyarország befektetésre ajánlott adósminősítését.

„A magyar bankszektor kilátása továbbra is negatív” – közölte a Fitch. A hitelminősítő ezt azzal magyarázza, hogy magas a külföldi devizában nyújtott hitelek aránya, valamint a recessziós környezet (a Fitch előrejelzése szerint 0,5 százalékkal zsugorodhat a gazdaság 2012-ben) is ebbe az irányba mutat. Az ügynökség kiemelte, hogy a speciális banki különadó és a végtörlesztés miatt nagy veszteség éri a szektort.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.