BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A görögök ronthatják a hangulatot Budapesten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 24,50 pontos csökkenéssel, 19.641,18 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,12 százalékkal gyengült.

Kuti Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint nyugtalanul indulhat a kereskedés külföldön, mivel még mindig nem született megállapodás a görög kormány és magánhitelezői között a részleges adósságleírásról. Mivel azonban alapvetően jó a hangulat, napközben az árfolyamok emelkedésére számít a szakértő külföldön és a magyar piacon is.

Kuti Ákos megjegyezte, Budapesten kis kivárás lehet a gyógyszerpapírok piacán, mivel a napokban teszi közzé gyorsjelentését a Richter és az Egis.

Tóth Gergely, a Buda-Cash Brókerház elemzője szerint csökkenéssel indulhat a kereskedés a görögországi fejlemények miatt. Mint mondta, azzal, hogy továbbra sincs megállapodás Görögországban csúszik a második mentőcsomag részleteinek tárgyalása.

Hétfőn nem várható piacmozgató makrogazdasági adat, így elsősorban a görögországi események határozhatják meg a kereskedés irányát - tette hozzá.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 143,95 pontos, 0,74 százalékos emelkedéssel, 19.665,68 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 12,4 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével emelkedtek az előző napi záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.