BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Moody’s lecsapott, jöhet a kivárás

A Moody's hitelminősítő lépése elrontotta a hangulatot a piacokon, így a Budapesti Értéktőzsdén is az emelkedés megtorpanása, kiváró kereskedés valószínű kedden.

Borúsabb lehet a piaci hangulat kedden az európai országokra vonatkozó újabb leminősítés miatt - vélekedett Nagy Bertalan, az Equilor Értékpapír Zrt. vezető befektetési tanácsadója. A Moody''s hitelminősítő kedd hajnalban kilenc EU-tagállam - közte nyolc euróövezeti ország - adósosztályzatát, vagy elsőrendű besorolásának kilátását rontotta - emlékeztetett a szakértő. Véleménye szerint ez negatívan hathat a piacokra, emiatt alacsony forgalomra és kivárásra számít a részvénypiacon.

A CIB Bank arra hívja fel a figyelmet reggeli összefoglalójában, hogy Magyarországon a januári inflációs adat áll a figyelem középpontjában, az éves árindex várhatóan 5 százalék fölé ugrik. A fejlett piacokon az amerikai kiskereskedelmi forgalomra és importárakra vonatkozó statisztikák és a német ZEW index tarthatnak számot nagyobb érdeklődésre.

A BUX 165,69 pontos, 0,87 százalékos emelkedéssel, 19.192,51 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma mindössze 6,8 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama - a csökkenő Mol kivételével - emelkedett az előző napi záráshoz képest.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.