BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A tervnél több adósságpapírt adtunk el

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 60 milliárd forintnyi 3 hónapos kincstárjegyet dobott piacra, 10 milliárddal többet, mint tervezte.

Az elsődleges forgalmazók 107,775 milliárd forintnyi állampapírra jelentkeztek be, amely több mint kétszeres lefedettségnek felel meg az eredetileg tervezett, 50 milliárdos kibocsátási tervhez képest. Az ÁKK végül 60 milliárdnyi 3 hónapos kincstárjegyet dobott piacra.

A minimális hozam 7,15, a maximális 7,27, míg az átlagos hozamszint 7,24 százalékon alakult. A megemelt kibocsátási szint mellett is sikerült alacsonya szinten tartani az átlagos és a maximális hozam közötti különbséget, amely a jelentős kereslet mellett egy másik oka lehetett a kibocsátás megemelésének.

A hozam 8 bázisponttal csökkent az előző, múlt heti aukciós átlaghozamhoz képest, ugyanakkor 4 bázisponttal magasabb a tegnapi, másodlagos piacon kialakult referenciahozamhoz viszonyítva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.