BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödött a forint az Egyesült Államokból érkező adatra

A várakozásoknál jobban alakult az Egyesült Államokban a munkanélküliség, a feltörekvő devizának számító forint jól fogadta a hírt.

Az Egyesült Államokban 8,5 százalékról 8,3 százalékra csökkent a munkanélküliség, amely 2009 februárja óta a legalacsonyabb szint. Elemzők arra számítottak, hogy 8,5 százalékon marad a ráta.

A mezőgazdaságon kívüli foglalkoztatottak száma 243 ezerrel növekedett januárban, miközben elemzők 140 ezres bővülésre számítottak.

A forint 291,75-ös szint környékéről 291 alá kapaszkodott az euróval szemben. A hazai deviza újra célba vette a pszichológiai 290-es szintet.

A munkanélküliség alakulása kedvező, a gazdaság kilábalása töretlennek tűnik az USA-ban.

Az USA-ban a határidős indexek emelkedni kezdtek. Nyitás előtt a határidős Dow Jones és az S&P 500 1 százalék körüli emelkedést mutat, szemben a korábbi stagnálás körüli szintekkel. Az európai vezető tőzsdeindexek is feljebb kerültek.

„Szerencsére, az elmúlt néhány hónapban a kiadások, a termelés, és a munkaerő-piaci aktivitás javulást mutattak” – mondta tegnap Washingtonban Ben Bernanke, az Egyesült Államok jegybankjának szerepét betöltő Federal Reserve elnöke.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.