BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Karneváli hangulat Budapesten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 86,79 pontos emelkedéssel, 19.235,35 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,45 százalékkal erősödött.

Gabler Gergely, az Erste Befektetési Zrt. elemzője arra számít, hogy csütörtökön folytatódik a BUX erősödése. A nemzetközi piacok jól teljesítettek szerdán, az ázsiai tőzsdék is erősödéssel zártak reggel, továbbá a határidős jegyzések is optimizmust vetítenek előre a csütörtöki kereskedési napra. A forinton is jó hangulat látszik, 290-291 forint között van az euró jegyzése - fejtette ki az elemző.

Kuti Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint "karneváli hangulat" van a piacokon, és a jókedv folytatódhat. Mint fogalmazott: mindenki fél, hogy lemarad az emelkedésről. Az elemző arra számít, hogy a vásárlók megtalálják a magyar piacot is, amely az elmúlt két napban kissé lemaradó volt. Most viszont a forint is kirobbanó formában van.

A BUX 257,49 pontos, 1,36 százalékos emelkedéssel 19.148,56 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 12,3 milliárd forint volt, a vezető részvények a gyengülő Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.