BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óvatos emelkedés után megint lejtőre kerülhetünk

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 74,44 pontos emelkedéssel, 18.965,51 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,39 százalékkal erősödött.

Bizonytalan hangulatban indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén szerdán. Tóth Gergely, a Buda-Cash Brókerház elemzője szerint nem látszik egyértelmű irány: a nemzetközi piacokon alapvetően nincs túl jó hangulat, az ázsiai börzék vegyes képet mutatnak reggel, az európai határidős indexek pedig mérsékelt pluszt jeleznek előre.

Ez utóbbi alapján az elemző úgy véli, hogy talán óvatos emelkedéssel kezdhet a BÉT, de a bizonytalan kilátások miatt lehet, hogy hamar elolvad ez a kis plusz.

A BUX 181,70 pontos, 0,95 százalékos csökkenéssel, 18.891,07 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 21,8 milliárd forint volt, a vezető részvények közül csak az OTP tudott erősödni, a többi papír veszteséggel zárt az előző napi záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.