BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csúnya tréfa a pesti piacon

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 44,35 pontos csökkenéssel, 18.608,70 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,24 százalékkal gyengült, holott az elemzők pozitív nyitásra számítottak.

Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. elemzője szerint enyhülhet az elmúlt két napi eladói nyomás, és emelkedő irányba fordulhatnak a részvényárfolyamok. Hozzátette, hogy az Amerikai Egyesült Államokban fontos makrogazdasági - munkapiaci és GDP - adatokat közölnek csütörtökön, ezek délután hatással lehetnek a magyar részvénypiacra is.

A CIB Bank elemzői arra hívják fel a figyelmet reggeli elemzésükben, hogy a tengerentúli adatok mellett Európában a brüsszeli gazdasági hangulatindex tarthat számot nagyobb érdeklődésre. Hozzáteszik, hogy a hangulat érezhető javulásához minden bizonnyal erős pozitív meglepetések lennének szükségesek az adatok terén. A piacok emellett kiemelt figyelmet fordíthatnak a pénteki Ecofin-ülés előtti nyilatkozatokra.

A BUX 137,03 pontos, 0,73 százalékos csökkenéssel, 18.653,05 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 7,1 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen zártak az előző napi záráshoz képest.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.