BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét a félelem lehet az úr a BÉT-en

Az előző napihoz hasonlóan negatív nyitást vártak kedden is a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI által megkérdezett szakértők. Ennek ellenére a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 7,50 pontos emelkedéssel, 19.013,36 ponton nyitott kedden.

Rácz Balázs, az Erste elemzője azt hangsúlyozta, hogy az amerikai és ázsiai piacok helyzete alapján további korrekció, azaz negatív nyitás várható a BÉT-en is, mivel a nemzetközi hangulat ebbe az irányba mutat. Így a szakértő szerint nem kizárt, hogy a magyar börzén belátható időn belül elérik majd a 200 napos mozgó átlagot. Úgy vélte: ehhez jelentős mértékű negatív tér áll rendelkezésre.

Mohos Imre, a Buda-Cash Brókerház határidős üzletkötője kollégájához hasonlóan vélekedett. Hozzátette: az eurózóna negyedik negyedéves GDP-adata recessziós félelmeket gerjeszthet. A BÉT-en pedig a forint esetleges további gyengülése ronthat még a helyzeten. Így a keddi nyitásban enyhe mínuszt vár a nemzetközi piacokhoz igazodóan. Szerinte a magyar vezető részvények árfolyama - a Richter kivételével - tovább csökken.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 304,08 pontos, 1,57 százalékos csökkenéssel, 19.005,86 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 6,3 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.