BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Végre egy jó napra készülhetünk

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 140,86 pontos emelkedéssel, 19.268,24 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,74 százalékkal erősödött.

Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. elemzője szerint egyértelműen optimista a nemzetközi piaci környezet, így a BÉT-en is emelkedésre számít a nyitásban, és várakozása szerint a nap további részében is kitarthat a jó hangulat.

Emlékeztetett, hogy előző nap mind az európai, mind a tengerentúli piacok jól teljesítettek, és az indexek a kereskedés második felében "kapcsoltak rá" igazán. Ez az optimizmus minden bizonnyal átragad majd a magyar tőzsdére is.

Az európai tőzsdéken is erős nyitást várnak az elemzők, miután a kedden közölt európai makrogazdasági adatok hatására javult a befektetői hangulat, és ezt erősítette a második görög mentőcsomag folyósításának adott zöld út, illetve a Fitch hitelminősítő által a görög adósbesorolásra adott javítás is.

A BUX 230,23 pontos, 1,22 százalékos emelkedéssel, 19.127,38 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 10,1 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.