BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kutyának sem kellett a magyar adósság

Alacsony jegyzési érdeklődés mellett hozamemelkedéssel a meghirdetettnél alacsonyabb összegben értékesített likviditási kincstárjegyet az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) hétfői aukcióján.

Az ÁKK a D120523 jelű, 2012. május 23-án lejáró hat hetes (likviditási) kincstárjegyet vitte aukcióra hétfőn a megszokott 50 milliárd forintos összegben. 

Az elsődleges forgalmazók 38,011 milliárd forint ajánlatot tettek, kevesebbet a meghirdetett mennyiségnél, és alig felét az előző, március 5-i aukció 79 milliárd forintjánál.

Az ÁKK az ajánlatokból 30 milliárd forintot fogadott el, a meghirdetettnél 20 milliárd forinttal kevesebbet. 

Az aukciós átlaghozam 7,22 százalék lett, 11 bázisponttal magasabb az előző aukció 7,11 százalékos átlaghozamánál.

A legközelebb álló, a 2012. augusztus 22-én lejáró diszkontjegyre számolt 3 hónapos másodpiaci referencia hozam pénteken 7,32 százalék volt.

Az ÁKK az év eleje óta a hatodik alkalommal rendezett meg likviditási kincstárjegy aukciót. Az első két alkalommal 40 milliárd forintot hirdetett meg jegyzésre, azóta 50 milliárd forintot. Az első három alkalommal 140 milliárd forint körül mozgott a jegyzési érdeklődés, az előző két aukción pedig 80 milliárd forint körül.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.