BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az IMF-ügy a reflektorfényben

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 70,73 pontos emelkedéssel, 17.622,30 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,40 százalékkal erősödött.

Nagy Bertalan, az Equilor Befektetési Zrt. vezető befektetési tanácsadója szerint kis pluszban nyithat a BÉT, követve a nyugat-európai piacokat, amelyek várhatóan szintén enyhe emelkedéssel kezdik a kereskedést az előző napi mínuszok után.

Kiemelte, hogy a magyar piac továbbra is az IMF-tárgyalások alakulására fókuszál, az ezzel kapcsolatos információk befolyásolhatják leginkább a kereskedést. A hét elején is zajlottak szakértői, informális egyeztetések a vitatott kérdésekről, de egyelőre nincs időpont a hivatalos tárgyalások elkezdésére.

A BUX 43,41 pontos, 0,25 százalékos csökkenéssel, 17.551,57 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 10,2 milliárd forint volt, a vezető részvények az erősödő Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.