BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hihetetlen szárnyalás a magyar kötvénypiacon

A magyar államkötvények hozama meredeken csökkent szerdán azután, hogy érdemi előrelépés történt a hiteltárgyalások kapcsán.

A másodlagos piacon a rövid kötvények hozama kisebb mértékben, a hosszabb távú állampapírok hozama szignifikánsan csökkent.

A három hónapos kincstárjegyek hozama 15 bázisponttal esett 7,2 százalékra, a hat hónapos papíroké 19 bázisponttal, 7,21 százalékra mérséklődött. A 12 hónapos kincstárjegyek hozama 24 bázisponttal ereszkedett 7,4 százalékra az Államadósság-kezelő Központ adatai szerint.

Az éven túli adósságpapírok közel 1 százalékpontos hozamcsökkenésen mentek keresztül. A 3 éves kötvények hozama 80 bázisponttal ereszkedett, 7,96 százalékra. Az 5 és 10 éves kötvények hozama egyaránt 93 bázisponttal ereszkedett: előbbi 7,94 százalékra, utóbbi 7,97 százalékra csökkent. A 15 éves adósságpapírok hozama 92 százalékkal mérséklődött, 7,96 százalékra

Az Európai Bizottság zöld utat adott a hiteltárgyalások megkezdéséhez, amely a kötvények erősödése mellett a forint szárnyalásához is vezetett. A forint 290-es szint alá kapaszkodott a tegnap reggeli 298-as szintről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.