BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hurrá, végre jó hangulat Pesten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 123,27 pontos emelkedéssel, 17.609,07 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,70 százalékkal erősödött.

Folytatódhat az árfolyamok emelkedése szerdán a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI által megkérdezett elemzők szerint. Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. elemzője szerint már a nyitáskor is emelkedésre lehet számítani. Mint mondta, az amerikai határidős indexek is optimista hangulatot vetítenek előre.

 Nagy Bertalan, az Equilor Befektetési Zrt. vezető befektetési tanácsadója szerint is kitarthat a jó hangulat a szerdai kereskedési napon. Mint mondta, a forint árfolyamán is látszik, mivel kedd délutánhoz képest tovább erősödött reggelre. Az árfolyamok külföldi alakulása is támogathatja az optimizmust a magyar piacon.

A vezető nyugat-európai tőzsdéken vegyes indexekkel kezdődhet a kereskedés. A piacok leginkább kivárnak az amerikai Fed Nyíltpiaci Bizottságának szerdai kamatdöntő ülése előtt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 360,43 pontos, 2,10 százalékos emelkedéssel, 17.485,80 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 10,5 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.