BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyomás alá kerülhet ma a Mol

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 15,88 pontos csökkenéssel, 17.359,39 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,09 százalékkal gyengült.

Kuti Ákos vezető elemző arra számít, hogy kicsi mínuszban indul a magyar blue chip részvények kereskedése, de később a nap folyamán lehetséges egy felívelés. Megjegyezte, hogy nincs határozott irány a piacon - és ez a külföldi tőzsdékre is igaz -, akár egy napon belül is többször irányt válthat a kereskedés.

Az elemző elmondta, hogy a Mol árfolyamára kedden is nyomás nehezedhet, miután veszélybe került a társaság érdekeltségének, az INA-nak a Szíriába való visszatérése.

Az INA februárban függesztette fel a termelést Szíriában az EU szankciói miatt. A szíriai olajminiszter hétfőn úgy nyilatkozott: elfogadhatatlannak tartja, hogy visszatérjenek azok az olajcégek az országba, melyek korábban felfüggesztették tevékenységüket.

A BUX 37,85 pontos, 0,22 százalékos emelkedéssel, 17.375,27 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 15,3 milliárd forint volt, a vezető részvények a gyengülő Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.