BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szigorú fogyókúrába kezd az MKB

Megválik romániai érdekeltségétől, karcsúsítja fiókhálózatát és a változó körülményekhez igazítja költségszintjét az MKB Bank - tájékoztatta a pénzintézet csütörtökön az MTI-t.

A bajor tulajdonos, a BayernLB által is támogatott koncepció értelmében az MKB Banknak az egyébként jó adottságokkal bíró fő stratégiai szegmenseinek megerősítésére kell koncentrálnia. A stratégia másik alappillére a veszteséget okozó tevékenységek leépítése. Kezdeti lépésként az MKB Bank 2012. április 6-án adásvételi szerződést írt alá romániai érdekeltsége, az MKB Romexterra értékesítéséről.

Jelenlegi költségszintjét több mint 8 milliárd forinttal szállítja lejjebb az MKB, kétéves költségcsökkentési program keretében. A tájékoztatás szerint a banki szervezet karcsúbbá tétele várhatóan nyolc, kevésbé jövedelmező bankfiók működésének szüneteltetésével, illetve 165 fős létszámleépítéssel jár együtt. A stratégia célkitűzéseinek teljesítésére három-öt éve van a banknak, miután fő tulajdonosa megerősítette, hogy ezen az időn belül nem várható az MKB Bank értékesítése. A BayernLB minden szükséges támogatást megad, amit a legutóbbi, ez év februárjában lezajlott, 62 milliárd forintnak megfelelő tőkeemelés is igazol - közölte a bank.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.