BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erős napra számíthatunk a pesti piacon

Az árfolyamok erősödésére számítanak a szerdai nyitásban a BÉT-en az MTI által megkérdezett elemzők.

A külső és a belső tényezők is adottak az erős nyitáshoz Német Sándor, a Buda-Cash Brókerház Zrt. kereskedelmi igazgató-helyettese szerint. Világszerte kedvező az általános részvénypiaci hangulat. Magyarország kockázati megítélése javult a múlt héten az IMF-tárgyalások hírére, ennek a szakértő szerint tart a hatása, és a forint is erősödni tudott.

Szintén erős nyitásra számít Csáky Attila, az UniCredit Bank Hungary Zrt. kereskedési igazgatója. Elmondta: jelentősen erősödött a forint, ami főleg az OTP árfolyamát fogja támogatni.

Balásy Zsolt, az MKB Bank elemzője szerint a jó nemzetközi hangulat és a forint erősödése miatt felfelé nyitás várható, bár - ahogy írja - korrekció előfordulhat.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 50,39 pontos, 0,28 százalékos emelkedéssel, 18.235,03 ponton zárt pénteken.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.