BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Figyeljünk a Molra és az OTP-re

A piacok megnyugvására és enyhe pozitív hangulatra számítanak hétfőn az MTI által megkérdezett szakértők mind a bel-, mind pedig a külföldi értékpapírpiacokon.

Balásy Zsolt, az MKB Bank elemzője arra felhívta a figyelmet hétfőn, hogy a kedvezőtlen előző után enyhe pozitív hangulatban kezdődhet ez a hét, úgy a nemzetközi, mind a magyar értékpapírpiacon. Az elemző nyitáskor péntekhez képest változatlan értékeket vár.

Hozzátette: "mivel fontosabb makroadatok nem lesznek a héten, ezért előreláthatólag a görög közvéleménykutatási eredményekre és a válságra adandó válasz alternatívákra" figyelnek majd a befektetők.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője szintén jó kezdésre számít a budapesti börzén. Az üzletkötő szerin a Mol és az OTP részvények ára emelkedhet látványosabban hétfőn.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 198,84 pontos, 1,22 százalékos emelkedéssel, 16.479,22 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 10,3 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott: az OTP és a Richter jelentősen emelkedett, míg a Molnak és a Magyar Telekomnak csökkent az árfolyama az előző napi záráshoz képest.

A Mol 85 forinttal, 0,54 százalékkal 15.715 forintra gyengült, 2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 129 forinttal, 3,91 százalékkal 3.429 forintra erősödött, forgalmuk 6,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,47 százalékkal 428 forintra csökkent, forgalma 1,2 milliárd forint volt. A Richter papírok árfolyama 895 forinttal, 2,51 százalékkal 36.600 forintra nőtt, a részvények forgalma 310,9 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 299,5 millió forintos forgalom mellett 260 forinttal, 1,81 százalékkal 14.125 forintra gyengült.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.