BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriási pofont adott a Morgan Stanley a Facebooknak

A Market Watch arra figyelmezteti a kereskedőket az amerikai piacnyitás előtt, hogy a Facebook részvények árfolyama tovább eshet, miután a kibocsátást lebonyolító Morgan Stanley csökkentette a portál bevételeivel kapcsolatos kilátásokat.

A percekkel ezelőtt induló mai kereskedési napon eddig több mint 7 százalékos mínuszt szenvedett el a portál, amely jelenleg 31,2 dolláron áll. Az elemzők további durva csökkenésre számítanak, miután kiderült, hogy az IPO első számú lebonyolítója, a Morgan Stanley napokkal a tőzsdére lépés előtt lefelé módosította a cég bevételeivel kapcsolatos kilátásait.

A Facebook közvetlenül a tőzsdei bevezetés előtt tette közzé frissített előrejelzését, amelyben említette, hogy a mobileszközök elterjedése komoly kihívást jelent a portál számára. Bár a Morgan Stanley néhány jelentősebb ügyfele már az IPO előtt megtudhatta, hogy módosították a kilátásokat, a piac többsége számára meglepetés volt a hír.

 

Világgazdaság Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.