BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A gazdagok egyre gazdagabbak

A világ gazdagjai egyre gazdagabbá válnak, s mindenekelőtt az úgynevezett küszöbállamokban nő a milliomosok száma. A magánvagyon értéke tavaly globálisan 1,9 százalékkal 98,7 billió euróra nőtt - közölte a Boston Consulting Group (BCG) amerikai vállalati tanácsadó cég.

Ám az  adósságálság miatt, amely Európában, az Egyesült Államokban és Japánban bontakozott ki, és ezért a részvénypiacok gyengültek, a növekedés 2011-ben alacsonyabbralett, mint 2009-ben.

Akkor a magánvagyonok növekedése még 9,6 százalék volt, de még 2010-ben is 6,9 százalék. Az egymillió lakosra jutó milliomosok száma - lakóhelyük szerint - Szingapúrban, Katarban és Kuwaitban volt, a legtöbb, ugyanakkor az egyenként több mint 100 millió dolláros vagyonnal rendelkező szupergazdag Svájcban, Szingapúrban és Ausztriában volt található - írja az AFP.

Ez utóbbival kapcsolatban a Die Presse című bécsi lap megjegyzi, hogy Ausztriában minden százezer magánháztartásra nyolc olyan jut, amely több mint 100 millió dollár összegű vagyonnal bír. Ám a milliomosok száma 35 000-re csökkent az előző évi 37 000-ről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.