BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ennyit erősödött a forint reggelre

Erősödött a forint a fontosabb devizákkal szemben szerda reggel, az euró 301,10 forint körül forgott a bankközi kereskedelemben az előző esti 303 forint fölötti jegyzések után.

A piaci hangulatot javította, hogy a G-7 csoportban tömörülő gazdasági hatalmak pénzügyi vezetőinek keddi telefonkonferenciája után javulni látszanak az esélyek az euróövezeti válság, ezen belül a spanyol bankkrízis kezelésére. Óvatosságra int viszont, hogy a megbeszélés után kiadott nyilatkozatok semmilyen konkrétumot nem tartalmaztak.

A svájci frankot 250,78 forinton jegyezték szerda reggel a kedd esti 252,40 után.

A dollár 240,80 forintra csúszott le a keddi esti 241,49 forintról, a japán jen árfolyama pedig 3,0919 forintról 3,0576 forintra gyengült.

Devizapiaci kereskedők szerint a forint árfolyamának alakulását alapvetően továbbra is a nemzetközi hangulat határozza meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.