BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hanyatlik a Facebook – Új történelmi mélyponton a részvény

A Facebook részvények árfolyama új történelmi mélypontra zuhantak – írja a MarketWatch. Egy elemző vegyes képet alkotott a közösségi oldal növekedési potenciálja kapcsán.

A Facebook több mint 5 százalékot zuhant a mai kereskedés során, ezzel 22 dollár alá került, és történelmi mélypontra süllyedt. A közösségi oldal részvényeinek árfolyama 40 százalékos leértékelődést mutatnak tőzsdei bevezetés óta. A közösségi oldal május közepén lépett tőzsdére, 38 dolláros kibocsátási árral.

A Bernstein Research elemzője, Carlos Kirjner 23 dolláros célárfolyamot határozott meg a közösségi oldal papírjaira.

A Facebook a múlt héten is zuhant, mert a vállalat a várakozásoktól elmaradó gyorsjelentést tett közzé. A közösségi oldal részvényeinek árfolyama a harmadik egymást követő napon esik – írja a Bloomberg.

A társaság bevételei 32 százalékkal 1,18 milliárd dollárra emelkedtek április-júniusban az egy évvel korábbi 895 millió dollárról, ami némileg meghaladja az 1,16 milliárd dolláros elemzői várakozásokat. A reklámbevételek 28 százalékkal 992 millió dollárra növekedtek, így az összes bevétel 84 százalékára rúgtak.

A - 157 millió dolláros, részvényenként 8 centes - veszteség döntő részt a tőzsdére lépésből adódik, az elsődleges nyilvános forgalomba hozatalt követő költségek 1,3 milliárd dollárt tettek ki. Az egyszeri tételeket nem számítva a kiigazított nyereség 295 millió dollár, azaz részvényenként 12 cent volt, ami megfelel a várakozásoknak. Tavaly a második negyedében 240 millió dolláros profitot termelt a Facebook.

A közösségi portál aktív felhasználóinak száma június 30-án 955 millió volt, 29 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A portált mobilkészülékekkel elérő felhasználók száma 67 százalékkal 543 millióra emelkedett.
A Facebook részvényárfolyama csak az első kereskedési napon haladta meg a kibocsátási árat, azóta csökken. A gyorsjelentés újabb eladói hullámot indított el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.