BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bevásároltak részvényekből a Rába-főnökök

A Rába vezető állású tisztségviselői összesen 1.430 részvényt vásároltak a BÉT-en, így a tulajdonokban lévő összes részvény 8.839 darabra nőtt - közölte a társaság szerdán a BÉT-honlapján.

A közlemény szerint a vezető állású tisztségviselők 825-830 forint közötti árfolyamon vásároltak Rába törzsrészvényt. (A Rába 0,6 százalékos csökkenés után 832 forinton zárt szerdán.)

A közlemény szerint Pintér István elnök-vezérigazgató 440 részvényt, Balog Béla vezérigazgató-helyettes, Szabó Béla vagyongazdálkodási igazgató, Vissi Ferenc humán erőforrás igazgató, Kocsis Sándor, a Rába Futómű Kft. operációs igazgatója, Urbányi László, a Rába Járműipari Alkatrészgyártó Kft. ügyvezetője egyaránt 220-220 részvényt, míg Steszli Ádám kontrolling igazgató, Farkas Ákos, a Rába Futómű Kft. kereskedelmi igazgatója és Torma János, a Rába Jármű Kft. ügyvezetője egyaránt 110-110 részvényt vásárolt.

Szeptember 12-én tette közzé a BÉT honlapján, hogy a kedvező stratégiai kilátások, a cég piaci és pénzügyi pozícióinak további erősödése, valamint a Rába részvény jelenlegi árszintje miatt döntöttek a Rába vezetői a saját cégük részvényeinek vásárlása mellett. A cég azt írta: a menedzsment megítélése szerint a részvények árfolyama már a közeljövőben elindulhat a cég valós helyzetét jobban tükröző szintek felé, meghaladva az 1.000 forintos névértéket.

Másnap a részvények árfolyama meredek emelkedésbe kezdett, 14,95 százalékkal 769 forintra nőtt, és azóta tovább emelkedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.