BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Európából jövő hírek erősítették a forintot

A forint erősödése ma reggelre újabb lendületet vett, így a hétfőn tapasztalt 282-282,50 körüli szinteken indul a mai kereskedés.

Az erősödés oka Európából érkezik, az a hír kering a piacokon, hogy az EU-n  belül a spanyol mentőcsomagon már egyezkednek az illetékesek,  illetve a görögöknél úgy fest, hogy együtt tud működni az EU/IMF/EKB bizottsága a görög kormánnyal – jelenti a Commerzbank.

IMF ügyben nincs sok  érdemleges hír, ma reggel a kormányszóvivő elmondásából kiderül,  hogy a kabinet ragaszkodna az MNB-re is kiterjedő tranzakciós  adóhoz, de ennek a bevételforrásnak a sorsa az IMF  egyezkedéseken fog eldőlni. Szóba kerülhet ezen felül a jövő évi  hiánycél kismértékű emelése is, hogy megvalósulhasson a  munkahelyvédelmi program, de ehhez is természetesen az EU és  az IMF jóváhagyása kell, ez mindenképpen szükséges lesz a  megállapodáshoz. 

Amióta kikerült az euró/frank árfolyama a hosszú hónapokig tartó hibernált állapotból, azóta  ennél a devizapárnál is érzékelhető a hangulat. Tegnap  eleinte a pesszimizmus volt dominánsabb a piacokon, ezzel 1,2080- ig erősödött a frank, ezzel szemben ma már ismét 1,21 felett jár a  kurzus. A kora délelőtti kereskedés alatt erősödött a forint a frankkal  szemben is, így 233 alatt is tartózkodott az árfolyam. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.