BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közel egy százalékot javított tegnap a forint

Kevés makroadat és még erőteljesebb piaci „készülődés” a Fed (FOMC) csütörtöki kamatdöntő ülése előtt – ezek némiképp élénkítették a keresletet a kockázatosabb eszközök iránt – írják a CIB elemzői.

A részvénypiacok többsége is a hétfőinél jobb teljesítményt tudott  felmutatni, míg az euró/dollár árfolyam a hétfői minimális mozgás (enyhe euró-gyengülés) után erőteljes  lendületet vett és csaknem négyhavi csúcsot ért el.

A fenti tényezők mellett a Moody’s figyelmeztetése az USA tripla-A besorolásának esetleges elvesztését  illetően szintén nyomás alá helyezte a dollárt a tegnap nap folyamán. Az euró/dollár kurzus alakulását elsősorban  (napi szinten 0,6 százalékos emelkedését) az amerikai deviza gyengülése vezérelte, ahogy azt a dollárindex  csökkenése is mutatta.

Tegnap a nemzetközi hangulat volt hatással a hazai deviza árfolyamára. A bizakodóbb globális piaci hozzáállás nyomán az euró/forint a 282-es szint közelébe ért, ami egy nap alatt közel 1 százalékos forinterősödésnek felelt meg. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.