BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A hányattatott sorsú Facebook részvényeit tegnap jól megtépték

A hét eleji esést tegnap minimálisan korrigálta Európa, a tengerentúli tőzsde ereje azonban elfogyott, hiába a jó gyorsjelentések. A piac tehát továbbra is erőtlen, ma is inkább egy kis mínuszra számíthatunk, bár úgy tűnik a reggeli órákban egy kis emelkedéssel is megpróbálkozhatnak az európai börzék – írja az Equilor.

Az amerikai Federal Reserve sok újat nem hozott a nyíltpiaci bizottsági ülés utáni tegnapi közleményében. Fennmarad a kötvényvásárlási program (QE3), a jelentősen csökkenő munkanélküliség ellenére, de nem is számított senki ennek ellenkezőjére.

A Twist program – melynek keretében rövid államkötvényeket hosszúra cserél a Fed – az év végéig működik. Az irányadó kamatráta 2015 közepéig maradhat a rekord alacsony szinten, ami szintén egybevág a korábbi közlésekkel.

A hányattatott sorsú Facebook részvényeit tegnap jól megtépték , 19 százalékot emelkedett a papír, de 26 százalékos pluszban, 24,25 dolláron is járt a részvény. A kedd esti gyorsjelentést nagyon szerették a befektetők, a bevételek ugyanis ismét nagyot, 32 százalékot tudtak emelkedni, és kiderült, hogy a mobilos használat sikerét is pénzre tudja váltani a társaság. A részvények árazása azonban így is rendkívül magas, úgyhogy a kétszámjegyű növekedés minimális elvárás a Facebooktól.

A tegnapi gyorsjelentések összességében kedvező képet festettek, az AT&T és a Volkswagen is felülmúlta a várakozásokat, jóllehet utóbbinál kellett a pénzügyi eredmény is a számokhoz. Ma Apple lesz vacsorára , a gyorsjelentés fordíthat az árfolyam eddigi vesszőfutásán. Napközben az angol GDP mozgathatja meg a kedélyeket.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.