BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem fizette ki a kötvényeseit az E-Star

Az alternatív energetikai cég tőzsdei közzététele szerint a lejárat napjáig, vagyis október 24-ig nem tudta visszavásárolni maradéktalanul a 2012/A kötvénysorozatot, és a vissza nem vásárolt kötvényekkel kapcsolatos fizetési kötelezettségének sem tudott eleget tenni.

A társaság közlése szerint továbbra is hajlandó megállapodni a hitelezőkkel abban, hogy 35 százalékos árfolyamon visszavásárolja a hitelpapírokat, mindezt a befolyó bevételei szabadon felhasználható részének terhére tenné. A cégnek több mint 1,4 milliárd forintnyi névértékű kötvénye volt a sorozatban, ebből a múlt héten nagyjából 800 millió forintnyit tudott nyomott árfolyamon visszavásárolni. Szerdán, a lejárat napján még 621 darabot tudott visszavásárolni a cég a kötvényekből, de így is több mint félmilliárd forintnyi hitelpapír van még a befektetőknél.

A cégnek sok forrása nem lehet, az államtól várt mintegy 2,5 milliárd forintos utalás, amelyet Fejér és Veszprém megye tartozása miatt fizetnének nekik, ugyanis még mindig nem érkezett meg. Az államnak elvileg nyolc napja lett volna a fizetésre, a határidő a hosszú hétvégén járt le. Ha megérkezik a pénz, a társaság kész tovább folytatni a kötvények visszavásárlását. Összesen névértéken számolva még nagyjából 9 milliárd forintnyi kötvénye van a zömében intézményi befektetőknél, a később lejáró sorozatokra viszont csak 26 százalékos visszavásárlási árfolyamot adott meg a cég.

A cég soron következő közgyűlését november 2-án, a hosszú hétvégén tartják. A részvényesek akkor dönthetnek akár a csődvédelem kéréséről is. Az E-Star árfolyama a sorozatos rossz hírek miatt szerdán és csütörtökön is a napon belüli maximális limit erejéig, 15 százalékkal esett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.