BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hamis adatokat közölt az amerikai nagybank? – A bankbotrány újabb fejezete

Az Egyesült Államok pénzpiaci szabályozó hatósága (NCUA) ismételt látókörébe került a JP Morgan amerikai nagybank megkérdőjelezhető jelzálogügyletei miatt.

Az amerikai hatóság azt veti a pénzintézet szemére, hogy hamis adatokat közölt 2,2 milliárd amerikai dollár értékű jelzálogpapírok eladása során. Emiatt három szövetkezeti bank ment tönkre - közölte az NCUA, és panaszt nyújtott be.

A JP Morgan a legnagyobb pénzintézetnek számit az Egyesült Államokban. Az újabb per során olyan pénzügyi termékekről van szó, amelyeket eredetileg a Washington Mutual amerikai takarékpénztár adott el. A JP Morgan a 2008-as pénzügyi zűrzavar idején "lenyelte" a riválisát.

Amikor az amerikai ingatlanbuborék 2007-ben kipattant, számos lakástulajdonos képtelen volt fizetni a törlesztőrészleteket, és ezen fizetési elmaradások miatt számos jelzálogpapír is rohamosan vesztett értékéből. Ez mára harmadik panasz, amelyet az NCUA emelt az amerikai nagybank ellen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.