BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Deutsche Bankot súlyos pénzbírság veszélye fenyegeti

Sokba kerülhet a Deutsche Banknak, hogy Iránnal kötött üzleteket.

A Der Spiegel értesülése szerint a banknak több mint 300 millió euró összegű pénzbírsággal kell számolnia azért, mert vélhetően megszegte az Egyesült Államok által Irán ellen hozott szankciókat.

A német lap az értesülésének forrását nem jelölte meg. Ám az amerikai hatóságok nyomozhásai nyilvánvalóan további eredményeket érhettek el annál, mint amennyi eddig ismertté vált. A Deutsche Bank a jelentést nem kívánta kommentálni. Az N24 német hírtévé emlékeztet arra, hogy az amerikai felügyeleti hatóság már évek óta folytat vizsgálatot számos nemzetközi pénzügyi konszern ellen, mert azt gyanítja, hogy megszegték az Irán vagy Szíria ellen hozott amerikai szankciókat. A Deutsche Bankon kívül a Commerzbank és az Unicredit leányvállalata, a HypoVereinsbank áll az amerikai nyomozó hatóságok látókörében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.