BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az EU a bank- és hitelkártyák díjainak csökkentését vizsgálja

Az Európai Bizottság annak lehetőségét vizsgálja, hogy felső határt állapítsanak meg a hitelkártgyák és más olyan bankkártyák díjaira, mint a Visa és a Mastercard

A Financial Times szerint a bankkártyával történő fizetés során a díjat a tranzakciók 0,2 százalékára korlátoznák, a hitelkártyáknál pedig ez a mérték 0,3 százalékra mérséklődne. A díjak teljes eltörlését azonban nem tervezik.

A csökkentés révén az Európai Unióban a bankkártyák díjainak teljes összege közel megfeleződne, mintegy 2,5 milliárd euróra csökkene, a hitelkártyák díja pedig 5,7 milliárd euróról 3,5 milliárd euróra mérséklődne. Az Európai Bizottság már 2007-ben megállapította, hogy az Európában kiadott kártyák díjai a versenyjogba ütköznek, és túlzottan emelik a kereskedők és a fogyasztók költségeit. Azóta mind a MasterCard,mind a Visa Europe tett már engedményeket az uniós hatóságoknak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.