BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre nagyobb a vagyon a befektetési alapokban

Az elmúlt hónapokban folytatódott a befektetési alapokban elhelyezett vagyon növekedése, így az év első 9 hónapjában összesen közel 1000 milliárd forinttal nőtt a befektetési alap piac.

„A befektetési alap piac folyamatos növekedésének eredményeképpen az év eleje óta mintegy 1000 milliárd forinttal nőtt az alapokban kezelt vagyon. Az alacsony kamatkörnyezetben pedig ez a trend még jó darabig folytatódhat. Az elmúlt időszak slágerei a vegyes alapok, a kötvény típusú alapok és a tőke- és hozamvédett alapok voltak, a folytatásban pedig a védett vegyes alapok további térnyerésére számítunk” – tájékoztatott Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

A növekedést továbbra is az hajtja, hogy az alacsony kamatszint miatt a befektetők keresik az alternatív, magasabb hozamlehetőséget biztosító befektetési lehetőségeket. Ezzel együtt azonban az ügyfelekre többnyire továbbra is óvatosság jellemző, így e két tényező együttesen egyértelműen a befektetési alapok felé fordítja a megtakarítók figyelmét – közölte a befektetési igazgató.

Mivel a következő 3-6 hónapban várhatóan marad a jelenlegi alacsony kamatkörnyezet, ezért úgy látjuk, hogy a befektetési alap piac növekedésének mostani tendenciája is folytatódik. Ezt a folyamatot pedig idén az eho-mentesség iránti igény még jobban felerősítheti – mondta el Horváth István.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.