BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lankad az osztrák befektetők érdeklődése Kelet-Európában, Magyarország veszített

A külföldön megvalósított osztrák közvetlen tőkebefektetések nettó összege az idei első félévben 2,3 milliárd euró volt, ami a legalacsonyabb értékek közé tartozik az utóbbi években - tűnik ki az osztrák nemzeti bank által ismertetett tőkemérlegből, amelyet a Der Standard című bécsi lap ismertetett.

Ugyanakkor a külföldön lévő osztrák tulajdoni részesedések által hazautalt osztalékok összege 5,3 milliárd eurót ért el - közölte az osztrák jegybank. Ezzel szemben az Ausztriából kiáramló osztalékkifizetések összege eddig 2,6 milliárd eurót tettek ki, s ezzel alacsonyabb volt, mint legutóbb.

A korábbi évekkel ellentétben pedig csak két kelet-, illetve dél-kelet európai ország szerepelt a top tíz befektetési desztináció között: Horvátország 500 millió euróval és Bulgária 100 millió euróval.

Kínában és Magyarországon felszámolt befektetésekre került sor, egyenként 500 millió euró összegben. A fejlemények azonban vélhetően csak átmeneti jellegűek a lap szerint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.