BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Optimistábbak a befektetők

A K&H által a prémium ügyfelek körében végzett befektetői felmérés szerint emelkedett azok aránya, akik nem tudnak rendszeresen havonta félretenni. A megkérdezett befektetők elmondása alapján az elmúlt másfél évben gyakorlatilag nem változott a havonta megtakarításra félretett összeg nagysága, több mint felük 50 ezer forintnál többet takarít meg rendszeres jelleggel. Az is igaz azonban, hogy 7-ről 8 százalékra növekedett azoknak az aránya, akik egyáltalán nem tudnak rendszeresen pénzt félretenni. Az összes megtakarítás nagyságát nézve viszont az látható, hogy 16-ról 11 százalékra csökkent azok aránya, akiknek az elmúlt egy évben csökkent a félretett pénzük.

Ami a folytatást illeti, a befektetők egyértelműen optimisták, hiszen mindössze 6 százalékuk feltételezi, hogy a következő egy évben csökkennek megtakarításai, míg közel háromnegyedük kifejezetten növekedésre számít.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.