BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Devizahitelek: újabb fél évig halaszthatják a megoldást

Az ősszel egészítheti ki a devizaügyben hozott decemberi jogegységi határozatát a Kúria - írja a Magyar Nemzet. A törvényhozás várhatóan ezután dönthet a hiteladósok megsegítéséről, a kölcsönmegállapodások esetleges átírásáról.

Hónapokba is beletelhet, míg pont kerül a devizaügy végére – tudta meg a Magyar Nemzet. Bizonyos jogi megfontolások ma már ismeretesek, számos részlet azonban még tisztázásra vár.

Az Alkotmánybíróság március közepén a kormány indítványára állást foglalt a kölcsönszerződések egyes részletei kapcsán, és korábbi álláspontját megerősítve rögzítette: a törvényhozás jogszabállyal kivételesen módosíthatja a régebbi hitelmegállapodások feltételeit. Az AB határozata ugyanakkor azt is tartalmazza, hogy a törvényhozóknak a szerződések átírásakor az összes körülményt figyelembe véve egyensúlyra kell törekedniük.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.