BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekord összegű bírságot fizet a nagybank Németországnak

Az UBS svájci nagybank kiegyezett a német ügyészséggel és rekord összegű, 300 millió eurós bírságot fizet a német adóhatóságnak azért, mert közreműködött adócsalás elkövetésében.

Az N24 német hírtévé szerint ez eddig a legnagyobb összegű pénzbírság, amelyet a svájci nagybank eddig Németországban fizetett. Vélhetően emiatt az UBS is érzi, hogy az ügyfelek a bizonytalan környezet miatt kevesebb illetéket fizetnek részére.

Az UBS szerint a bizonytalan piaci feltételek miatt valószinűtlen, hogy az eredménye javulna. Az elmúlt negyedévben a nyeresége mégis 15 százalékkal, 792 millió frankra nőtt, ami valamivel jobb volt annál, amire az elemzők számítottak. Az UBS-t más országokban is azzal gyanúsítják, hogy segítséget nyújtott ügyfeleknek fekete pénz elrejtéséhez. 2009-ben a svájci nagybanknak 780 millió dollárt kellett fizetnie az Egyesült Államokban, amiért segítséget nyújtott adóeltitkoláshoz. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.